Interviu cu profesor doctor Alexandru Bucur şeful clinicii de chirurgie oro-maxilo-facială
Profesorul Alexandru Bucur este un nume apreciat în Europa, pe lângă conducerea catedrei şi clinicii  de chirurgie oro-maxilo-facială de la spitalul de chirurgie OMF “prof Teodorescu” din Bucureşti este visiting professor la o universitate de profil din Madrid, dar şi autorul a zeci de tratate şi articole în publicaţiile ştiinţifice mondiale. A salvat numeroşi suferinzi de cancer al cavităţii bucale, execută metode moderne de chirurgie endoscopică şi litotriţie extracorporală în cazurile de litiază a glandelor salivare, corectează defecte care urâţesc faţa unor pacienţi prin intervenţii dificile.
Florin Condurăţeanu: - Domnule profesor doctor Alexandru Bucur, cum interveniţi în cazurile de cancer în cavitatea bucală?

Sunteți de doi ani profesor asociat al Facultății de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad. Cum vedeți viitorul stomatologiei arădene?
ALEXANDRU BUCUR: Rolul pe care pregătirea universitară o are în perfecţionarea sistemului medical este crucial. Suntem conştienţi că, problemele cu care se confruntă stomatologia arădeană nu pot să-şi găsească soluţii corecte în afara spaţiului educaţional. Aceste transformări nu se petrec rapid, ci ele sunt de durată şi apar în timp, încorporând responsabil valori ale procesului educativ-formativ. Facultatea de Medicină Dentară a Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad reprezintă un model, care respectând valorile învățământului medical superior, ţinteşte spre recunoaştere internaţională.
Programa de învățământ, autoevaluarea calităţii şi corectarea lacunelor, deschiderea către nou, flexibilitatea și internaţionalizarea ofertei educaţionale contribuie, toate la un loc, la integrarea învățământului medico-dentar arădean în sistemul educațional European.

Care sunt etapele de dezvoltare privind creșterea calității?

Comunitatea academică din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad s-a aflat vineri, 5 iunie, în sărbătoare, moment prilejuit de acordarea înaltului titlu de Doctor Honoris Causa d-lui prof. univ. dr. Alexandu Bucur, șeful secţiei Clinice Universitare de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială a Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. Dr. Dan Theodorescu” din București, decan al Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, reputat om de știință, personalitate academică reprezentativă a învățământului superior medical, profesor asociat al UVVG.

La importantul eveniment academic, care s-a desfășurat în Sala Ferdinand din cadrul Palatului Administrativ al Primăriei Arad, au participat prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș” – președinte al Comisiei de analiză de acordare a DHC, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș”, prof. univ. dr. Sorin Bașchir, președintele Senatului Universitar, prof. univ. dr. Liana Moș, decanul Facultății de Medicină, Farmacie și Medicină Dentară a UVVG, prof. univ. dr. Dana Bodnar, prodecanul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, prof. univ. dr. Paul Freiman, directorul Departamentului de medicină dentară, invitați, studenți, masteranzi și doctoranzi.